Nyheder fra Køge Kyst

Hvide Falk
Nu kan man leje en bolig i Hvide Falk

Lørdag morgen, den 25. maj, starter udlejningen af de kommende boliger i karréen Hvide Falk på Søndre Havns yderste spids. PensionDanmark og LokalBolig Køge inviterer til Åbent Hus premiere.

Koege Byvandring3
Gå på opdagelse i Køge Kyst-området med ny mobilguide

Med den mobile guide i hånden kan man lære det nye byområde bedre at kende via en rute med 11 udvalgte stop.

Rejsegilde i Postillionen
Ny milepæl for Søndre Havns mest kystnære byggerier

PensionDanmarks byggeri af fem boligkarréer på Søndre Havn er i fuld gang, og Postillionen og Hvide Falk står som de første to karréer nu i fuld højde. Det blev markeret med et rejsegilde tirsdag den 30. april, hvor gæsterne kunne få et kig ind i en nyåbnet prøvebolig.

Stationsbroen med markering af trapper
Køge Kyst reparerer Stationsbroens perrontrapper

I april og maj reparerer Køge Kyst to flittigt benyttede trapper på Køge Station. Passagerer kan i stedet komme til toget via den gamle perrontunnel, som åbnes midlertidigt, mens arbejdet står på.

Strædet
Strædet har styrket Køges detailhandel

I 2017 åbnede Køges nye gågade Rådhusstræde og dermed et helt nyt udbud af butikker. Mens der i starten var blandede reaktioner fra forretningslivet, vurderer Køge Handel i dag, at udvidelsen er afgørende for at tiltrække kunder fra nær og fjern.

Soendre Kyst Gyldenloeve Dag Beskaaret
Nu starter salget af liebhaverboliger i Gyldenløve

Man kommer ikke tættere på stranden og Køge Bugt end i de eksklusive ejerlejligheder, som PensionDanmark nu sætter til salg yderst på Søndre Havn. Boligkarréen Gyldenløve byder på havudsigt, store altaner og tagterrasser - og restaurant og fitness i stueetagen.

P-hus Visualisering 1
Nu bygges P-hus med indbygget skatehal på Søndre Havn

Onsdag stak Køge Kommune spaden i jorden til et helt nyt parkeringshus midt på Søndre Havn. Her bliver der plads til 433 biler, mens de unge kan skate i kælderen.

Kate og Kirsten i Broen
Fællesskabet trives i Broen

Efter snart fire år med boligfællesskabet Broen på Søndre Havn er fællesskabet sat i system. De yngste er i 50’erne og de ældste i 90’erne. Man hjælper hinanden, og almindelig betænksomhed er ifølge to beboere med til at holde nogle af de ældre i længere tid i eget hjem.

323303247 921677102352473 452492187314229195 N Beskaaret
Pakhuset på kajen er blevet hele Køges samlingssted

Efter en svær opstart under corona har Pakhuset bidt sig fast som et sted, hvor Køges borgere kan mødes. Forud er gået et øleventyr, som begyndte på en havnekaj i USA. Her måtte det lokale bryggeri - i modsætning til Bryghuset Braunstein - vige for byudviklingen.

Interviewpersoner 1 Web
Klimaet i fokus på Søndre Havns byggepladser

Der er i disse år stigende fokus at mindske klimabelastningen fra byggeri og anlæg. Det gælder også i Køge Kyst-projektet, hvor man blandt andet er obs på håndtering af jord og på at koordinere på tværs af bygge- og anlægsaktiviteterne i området. Det kan man læse om i en ny publikation fra Realdania By & Byg.

REFB4A~1
Nye boliger skyder op på Søndre Havn

De første tre af i alt fem nye boligkarréer, som PensionDanmark opfører yderst på Søndre Havn, tager nu tydeligt form. Salget af ejerboliger i det første byggeri er i gang, og til foråret bliver der også mulighed for at leje en bolig med den enestående beliggenhed.

Le Jardin Henrik og Jaciane
Blomstrende kagecafé er blevet turistattraktion og lokalt mødested

Nabohygge for Søndre Havns beboere. Tyske og franske cykelturister. Bryllupsfejringer og datingaftaler. Efter to år i det nye boligkvarter rammer caféen Le Jardins særlige hyggekoncept mange forskellige behov, og nygifte Henrik og Jaciane Kehlet nyder at kræse for alle slags gæster – heriblandt stamgæsterne fra boligbyggeriet Havblik.

Bag Haverne Web
Køge Kyst justerer vilkår på midlertidige p-pladser

Fra den 1. september er der kun timeparkering på p-pladsen Bag Haverne, hvor bilister med måneds- eller årslicens i stedet henvises til Collstropgrunden lige over for Køge Station. Hermed ønsker Køge Kyst at tilgodese de handlende og samtidig udnytte parkeringskapaciteten bedre på tværs.

SH5 og 6
Lokalplan på vej for nyt område på Søndre Havn

Køge Kommune skyder nu lokalplanprocessen for Søndre Havns nordligste del i gang. Alle er velkomne til borgermøde om emnet den 23. maj.

Kommende Kystsikring Koege Kort 3 Beskaaret
Kystbeskyttelse af Søndre Havn går i gang

Nu går Køge Kyst i gang med at kystsikre området yderst på Søndre Havn, hvor 500 nye boliger er på vej. Overgangen mellem Søndre Strand og Den Maritime Halvø skal sikres mod erosion og oversvømmelse, samtidig med at et hævet grønt terræn gør det mere attraktivt at gå tur i området.

SH4 efter oprensning
Køge Kyst har renset jorden yderst på Søndre Havn

Den etapevise håndtering af jordforurening i Søndre Havns mest kystnære del er nu bragt til ende, og Køge Kyst har overdraget hele området til boligbyggeri.

Den Maritime Halvø
Visionen om kulturen som drivkraft lever videre på Den Maritime Halvø

Køge Kyst-projektets fokus på kultur og inddragelse af lokale aktører præger fortsat udviklingen af Den Maritime Halvø, som Køge Kommune netop har overtaget fra Køge Kyst med ambitionen om at skabe bedre rammer for områdets klubber. Den indsats kan man blandt andet læse om i Realdania By & Bygs seneste publikation ”Fra projekt til levende by”.

Alminding mellem Tapperiet og Kystengen
Beboerne tog imod Søndre Havns grønne almindinger

De nye lamper oplyste græsset og stierne i vintermørket, da Bydelsforeningen Søndre Havn og Køge Kyst tirsdag fejrede færdiggørelsen af Søndre Havns tre første almindinger. Bydelsforeningen ejer nu selv de grønne byrum.

Willes Have
Nu flytter beboerne ind i Willes Have

29 lejeboliger i nordenden af Køges Stationsområde står nu færdige, og i disse dage flytter beboerne ind.

Fund af skibsrester på Søndre Havn
Rester af gammelt skib er igen dukket op på Søndre Havn

Køge Kyst har fundet siden af et såkaldt klinkbygget skib under gravearbejder på Søndre Havn. Arkæologer fra Museum Sydøstdanmark har straks taget fat på undersøgelserne af skibet og dets last.

Hegn ved IHV 1
Nyt permanent hegn langs Køge Station

I foråret fik den sydlige del af Ivar Huitfeldtsvej et nyt banehegn og beplantning, og nu er den nordlige strækning langs Køge Station forsynet med et blivende hegn i grafitgrå metal langs perronerne.

Postillionen NY
85 boliger sat til salg i Postillionen

Eksklusive ejerlejligheder fra to til seks værelser er på vej i PensionDanmarks nye byggeri Postillonen, som fra foråret 2024 vil ligge naturskønt ud til Køges strandeng. Salget af boliger i karréen er netop åbnet, og børnefamilier er særligt i fokus.

Alminding Køge Kyst 1
Søndre Havn har fået sine grønne almindinger

I løbet af foråret har Køge Kyst plantet træer i de grønne byrum, almindingerne, der snor sig mellem karréerne på Søndre Havn. Dermed er de nye boligkvarterer godt på vej til at få det tiltænkte udtryk.

Søndre Havn Forureningsoprensning
Køge Kyst genoptager jordoprensning på Søndre Havn

Nu tager Køge Kyst fat på anden og sidste fase af forureningsoprensningen på Søndre Havns yderste spids.

IMG 3403 Lowres
Vandkunst er tilbage på Stationstorvet

Pontus Kjerrmans vandkunst med de finurlige fabelvæsener risler atter ved Køge Station men i et nyt bybillede. Det blev i lørdags markeret ved en fejring og åbning af to udstillinger i byen.

Murer Henning Madsen og Torben Möger med tidskapsel
Tidskapsel markerer byggestart på 500 boliger

Mandag den 2. maj fejrede PensionDanmark, at byggeriet af 500 boliger går i gang på Søndre Havn.

Grethe Schmidt
Fællesbyggere i Køge har gjort drømmen til virkelighed

Storskærm, fællesspisning og spontane aktiviteter. Det frivillige fællesskab stortrives hos Fællesbyg Køge Kyst, som et år efter indflytning har solgt alle karréens 45 lejligheder.

Trafik Sdr. Havn Medio April 2022 Webfoto
Ensretning på Østre Havnevej ophæves

Efter godt et år med ensretning kan trafikken igen køre i begge retninger mellem Carlsensvej og det yderste Søndre Havn ad Søndre og Østre Havnevej.

Billed Koege 5
Nu kan man skrive sig op til en lejebolig i Willes Have

29 lejeboliger i nordenden af Køges Stationsområde er klar til indflytning i november. Interesserede kan skrive sig op som interesseret hos ejeren Nectar Invest og komme til åbent hus den 21. maj.

Den Maritime Halvø Udklip
Høring og borgermøde om Den Maritime Halvø

Køge Kommune har sendt forslag til lokalplan for den Maritime Halvø i offentlig høring og inviterer til borgermøde den 15. marts.

Rendering Webkvalitet
Debatfase og borgermøde - underføringen bliver miljøvurderet

Køge Kommune inviterer til debat og borgermøde om den miljøvurdering, der skal foretages forud for den nye underføring mellem by og havn i Køge.

Kystengen og Engparken i vinterdragt
Køge Kyst ønsker glædelig jul og godt nytår

Køge Kyst ser tilbage på 2021…

Søndre Havn fra luften
Køge Kyst vil nedbringe CO2 og styrke bylivet og biodiversiteten

Køge Kyst har fået den nye bydel Søndre Havn tjekket grundigt igennem for bæredygtighed og vil trods et pænt resultat styrke indsatsen med fokus på både klima, natur og social bæredygtighed. Det kan man nu læse om i en ny publikation fra Realdania By & Byg.

Pakhuset
Byggepris til Pakhuset Braunstein

Pakhuset Braunstein blev onsdag hædret med prisen Årets Byggeri 2021 i kategorien Erhverv. Dommerkomitéen har lagt vægt på smuk arkitektur, det midlertidige koncept, evnen til at tiltrække liv og modet til at gøre noget nyt.

Dannebroge
Ny daginstitution på vej til Søndre Havn

Byrådet i Køge Kommune har onsdag aften besluttet at sætte penge af til en daginstitution med både børnehave og vuggestue på Søndre Havn.

Ivar Huitfeldtsvej og bymidten
Nyt hegn og beplantning langs Ivar Huitfeldtsvej

Køge Kyst sætter i den kommende tid et nyt permanent hegn op mellem den sydlige del af Ivar Huitfeldtsvej og jernbanen, og samtidig bliver der plantet hæk på strækningen. Cykeltrafikken påvirkes.

Legeskib Ekstra Hvid Kant
Ny legeplads til de mindste på Søndre Havn

Børnefamilier på og omkring Søndre Havn får nu et fristed, hvor de små kan lege, rutsje og være kaptajn, mens forældrene slapper af.

Arbejde med alminding - april 2021
Masser af træer, buske og blomster plantes på Søndre Havn

Køge Kyst går nu i gang med at plante træer og buske i de grønne almindinger på Søndre Havn. Også Engkanten og områdets veje bliver beplantet, og samtidig gøres Søndre Badevej blind, så der bliver mere fredeligt mellem de nye boliger.

DJI 0389W Beskåret Til Web
Første fase af jordoprensning slutter

Siden efteråret har Køge Kyst arbejdet med at grave både ren og forurenet jord væk på Søndre Havns yderste spids. Første fase af oprensningen slutter nu, og sidst på sommeren overgår byggepladsen til byggeri af nye boliger.

Dronefoto Collstropgrunden
Ny central bydel i Køge skal udvikles med butikker og byliv

Udviklingen af Køges centrale by- og havneområde går ind i en ny fase. Hvor der i dag er en parkeringsplads, skal man om få år kunne gå direkte fra Stationsbroen over Køge Station til et nyt bykvarter med butikker og byliv. Projektet er en del af Kommuneplanen, som sendes i høring 22. juni til 3. september.

Træer langs Strandkvanen før fældning
Udgåede træer på Søndre Havn genbruges i ny lommepark

Hensygnende træer og grene langs Strandkvanen på Søndre Havn bliver mandag morgen fjernet, og til august skal de gøre nytte i en bypark i miniatureformat ved Gule Hal.

Lena Thorsson fra Cafe le Jardin
Kagecafé med fransk havestemning på Søndre Havn

Opfindsomhed og hygge er i højsædet, når den nye bydels første café åbner grundlovsdag med Køges egen deltager i ”Den Store Bagedyst” ved roret.

Ny belaegning i Straedet - set mod Kulturtorvet Pressefoto
Rådhusstræde har fået sin granitbelægning

Nu er hver en brosten på plads i Rådhusstræde. Agat Ejendomme har afsluttet arbejdet med den nye belægning i Køges Stationsområde.

Skibsvrag på SH4 1 Web
Nyt skibsvrag er fra 1700-tallet og bygget af træ fra Norge

Et transportskib bygget i Norge omkring 1740. Det er nu arkæologernes vurdering af det skibsvrag, som for nogle uger siden dukkede op på en byggeplads i Køge.

Skibsvrag med markeringer Web
Nyt skibsvrag fundet på Køges Søndre Havn

Endnu et vrag af et skib, der minder om Køges historie som livlig handelsby, er dukket op på en byggeplads på Søndre Havn.

Ny park ved Å-grunden Web
Ny park ved Køge Å er færdig

Alle, som fremover passerer Køges hvide bro, går også igennem et helt nyt parkanlæg, som nu er færdiganlagt ved åens nordlige bred.

Pressefoto Drone Stationsbro
Køge Kyst genoptager belægningsarbejde på Stationsbroen

Vinteren er slut, og Køge Kysts entreprenør Arkil genoptager nu arbejdet med at udbedre belægninger på Stationsbroen. Man kan fint færdes på broen, mens det står på.

Blåklokken Drone 2
Nu flytter beboerne ind i Blåklokken

Blåklokken er den tiende boligkarré, som står færdig på Søndre Havn, og nu flytter beboerne ind. Stort set alt er lejet ud.

B11-12 Visualisering
Nye lejeboliger på vej i Køges Stationsområde

29 nye boliger, som Agat Ejendomme skal opføre i den nordlige ende af Rådhusstræde, bliver udlejningsboliger. De bynære lejligheder forventes klar til indflytning i efteråret 2022.

Luftfoto med visning af sekretariatets beliggenhed
Køge Kyst flytter

Køge Kysts sekretariat holder fremover til på Nørregade 2.

Plan For Veje Og Stier På Soendre Havn Web Hvid Kant Copy
Trafikændringer for biler, cykler og gående på Søndre Havn

Køge Kyst er godt i gang med at færdiggøre vejene i den nye bydel på Søndre Havn og forbedre trafikafviklingen for områdets beboere og gæster. Fra 1. februar betyder det ændrede ruter for bilister, og samtidig åbner en helt ny dobbeltrettet sti for fodgængere og cyklister.

DJI 0803 Web
Køge får ny park ved Å-grunden

Over de kommende måneder anlægger Køge Kyst et offentligt parkanlæg på skråningen mellem det nye boligbyggeri Å-grunden og Køge Å.

Dronevue fra havneindløbet
Køge Kyst ønsker glædelig jul og godt nytår

Vi ser tilbage på 2020...

Stationsbroen Drone Beskåret
Natarbejde på Stationsbroen

Køge Kyst fjerner af sikkerhedsgrunde den nederste håndliste i træ på brodækket af Stationsbroen. Arbejdet foregår natten, fra mandag aften og et par nætter frem.

Visualisering KPCs byggeri Web
Ny boligkarré inspireret af pakhuse er en hilsen til havnen i Køge

KPC’s boligkarré på Søndre Havn er det syttende boligprojekt i området, som får grønt lys, og de kommende beboere kan blandt andet nyde godt af et orangeri og en stor fælles tagterrasse. Skitseprojektet for boligkarréen er netop godkendt af Køge Kysts bestyrelse.

Visualisering Underføring set fra Havnepladsen
Køge Kyst sætter underføringen i gang

Køge Kysts bestyrelse har nu besluttet en plan for den underføring under jernbanen, som skal binde Køges bymidte og havnen bedre sammen.

DJI 0782 Beskåret Web
Ny belysning på Ivar Huitfeldtsvej

I de kommende uger gør Køge Kyst gadebelysningen på Ivar Huitfeldtsvej færdig.

Søndre Havn med SH4 i forgrunden
Køge Kyst rydder op efter industritidens forurening på Søndre Havn

Køge Kyst går nu i gang med at rydde op efter jordforurening yderst på Søndre Havn, så der i de kommende år kan bygges ny by i næste etape på Søndre Havn.

Pakhuset 1
Nyt samlingssted på kajen er åbnet

Braunsteins ”Pakhuset” er åbnet på kajen.

Stationskiosken 1
7-Eleven på Køge Station har holdt flyttedag

DSB og 7-Eleven har skiftet den gamle kioskbygning på Køge Station ud med nye skræddersyede lokaler under den brede trappe ved Køge Station.

Å-grunden
Nye boliger med udsigt over Køge Å

Lige ned til Køge Å står nu tre nye længer med 30 boliger færdige, og beboerne er flyttet ind. Til- og frakørselsforholdene er samtidig forbedret, efter at Køge Kyst har anlagt en ny rundkørsel ud for det nye byggeri.

Drone Stationsbro Web
Køge Kyst udbedrer belægninger på Stationsbroen

Entreprenøren Arkil arbejder i de kommende måneder med at udbedre belægninger på Stationsbroen og trappen mod busholdepladsen på Collstropgrunden.

Engparken Web
Nu flytter beboerne ind i Engparken

I disse dage flytter de nye beboere ind i det niende boligbyggeri på Søndre Havn - Engparken. Bonava, som har overdraget bygningen til PFA, melder, at udlejningen er gået over al forventning.

Pressefoto Vejomlægning uden logo
Adgangsveje til Søndre Strand omlægges og Udsigten flyttes

Som forberedelse til næste etape på Søndre Havn, SH4, ændrer Køge Kyst i de kommende uger på adgangsforholdene for klubber og badegæster ved Søndre Strand. Samtidig nedtages byrummet Udsigten, som skal genplaceres et andet sted i området.

Arbejde med rundkørsel
Køge Kyst anlægger rundkørsel ved Å-grunden

Svinget mellem Ivar Huitfeldtsvej og Fændediget i Køge bliver nu lavet om til en rundkørsel. Det sker for at forbedre trafiksikkerheden, når stedet om kort tid også bliver ind- og udkørsel for de nye beboere i Å-grunden. I denne uge spærres området af, og mens arbejdet står på, bliver bilisterne ledt via Bag Haverne.

Fællesbygs bygning til rejsegildet
Danmarks første fællesbyggede boligkarré er rejst

Flaget vajede på det 24 meter høje hus, da håndværkerne bag opførelsen af Fællesbyg Køge Kysts boligkarré i Køge blev fejret torsdag. Danmarks første beboerdrevne byggeprojekt i større skala markerer hermed en milepæl.

Luftfoto af Køge Kyst
Ny organisering i Køge Kyst

Byudviklingsselskabet Køge Kyst P/S tilpasser organisationen.

Arbejde i alminding
Køge Kyst anlægger Søndre Havns nye grønne byrum

Otte boligbyggerier står færdige på Søndre Havn, og mere end 500 borgere er flyttet ind. Nu er turen kommet til de grønne ”almindinger”. De rekreative byrum skal være et helt særligt kendetegn for bydelen, samtidig med at de spiller en stor rolle i skybrudssikringen af den nye by.

Blaaklokken 01 Scaled Lowres
Blåklokken har åbnet venteliste til 78 lejeboliger

78 splinternye lejeboliger i byggeriet Blåklokken står klar til foråret, og nu er det muligt at skrive sig på en interesseliste.

B11-12 Visualisering
Lokalplan for flere boliger i Rådhusstræde

Nu afrundes Rådhusstræde mod nord med tre nye længer af lejligheder og erhverv. Agat Ejendomme er klar til endnu et projekt i Stationsområdet, og byrådet har givet grønt lys til lokalplanen.

Køge Station arkitektur
Småreparationer på Stationsbroen

Belægning skal kigges efter i sømmene.

Stationspladsen med ny belægning
10 tusind tons sten lagt med håndkraft

Stationspladsen har fået ny belægning og skiller sig ud fra Rådhusstræde med en lysere granit. Sten for sten skrider første to etaper af ny belægning i Stationsområdet planlagt frem. Næste skridt er et længe ventet gensyn med springvandet ”Vandkunsten”.

DSC6217 LOW (1)
Porten anmeldt i Kunstavisen

Strandparkens kunstværker får rosende omtale og fremhæves for at passe til huset.

Udklip2 (1)
Styr på regnvandet

Nu begynder arbejdet, som skal lede regnvandet på rette vej på Søndre Havn, så det ikke løber ned i rør, men over jorden som en del af landskabsarkitekturen.

Christian Olsson og Tove
Kvalitet i samarbejde skaber kvalitet i byen

Hvordan sikrer man, at et nyt byområde får den ønskede kvalitet – også når det nye byggeri skal opføres af tredjemand? Køge Kyst udvikler løbende projektets ”kvalitetsledelse” og træder nu nye veje sammen med PensionDanmark. Det kan man bl.a. læse om i en ny publikation fra Realdania By & Byg.

DSC02319 Web
Enggården står færdig på Søndre Havn

De første beboerne er nu flyttet ind i Enggården - den første af to boligkarréer, som Bonava har bygget til PFA Ejendomme. Der er rift om lejlighederne, og blot 12 boliger i bygningen er stadig til leje.

Arbejde med belægning på Stationstorvet
Ny belægning på Stationstorvet

Der skal ny granitbelægning på hele Rådhusstræde ved Køge Station, og arbejdet laves i tre etaper. Den nordlige del er færdig, og nu står Stationstorvet for tur.

B11-12 Visualisering
Flere nye boliger på vej i Køges Stationsområde

Agat Ejendomme skal opføre ca. 30 nye boliger tæt på Køge Station. Byggeriet afslutter Rådhusstræde i nord og bidrager med ekstra liv til det nye kvarter med butikker, boliger og erhverv. Køge Kommune har sendt et forslag til lokalplan for området i høring og inviteret til borgermøde den 5. marts.

DK Beton
Betonfabrikken lukker og slukker

Endnu en virksomhed pakker sammen og overlader pladsen til nye boligprojekter.

Invitation Fernisering Facebook Lowres
Kom til fernisering på Søndre Havn

På lørdag den 29. februar indvies kunstner Christian Schmidt-Rasmussens to store farvestrålende værker i det nye boligbyggeri Strandparken.

Strandterrasserne - altan med udsigt
Nu flytter beboerne snart ind i Strandterrasserne

Det smukke byggeri Strandterrasserne tegnet af COBE, står færdigt på Søndre Havn, og i marts flytter beboerne ind til en ny hverdag med havudsigt i første række ud til Køges naturskønne strandeng.

Stue Strandparken 2
Beboerne er flyttet ind i Strandparken

Nu er der også kommet lys i lejlighederne i anden etape af DADES’ boligkompleks Strandparken på Søndre Havn. Her er det stadig muligt at få en lejebolig.

Møde Om Brugen Af Almindinger 30.01.2020
Junglebane, slyngede stier og blomstrende frugttræer

Over 150 gode ideer, ønsker, input og holdninger fra beboere og interesserede er nu blevet til tre planer for de første almindinger, de grønne områder, i bydelen Søndre Havn.

Christian Olsson Fra Møde 8. Januar 2020
Borgermøde om lokalplan for Søndre Havn

Kom og hør om byggeprojekter på Søndre Havn. Næste etape af Søndre Havn skal have en ny lokalplan, for at udviklingen fra industriområde til et attraktivt boligkvarter kan begynde. Forslaget til lokalplan fremlægges, når Køge Kommune inviterer til borgermøde, hvor de fem konkrete byggeprojekter også kan drøftes med bygherren.

Tegning af Stationskiosken
Ny kiosk under Stationstrappen

Gå ind under trappen og køb lidt godt med til togturen. Det bliver muligt, når Køge Kyst bygger en ny kioskbygning under den brede betontrappe.

421A0581
Hvordan skal Søndre Havns grønne områder indrettes?

Skal der være legeplads, træningsredskaber eller bænke og stauder? Søndre Havns grønne strøg mellem husene skal indrettes, og nu er der en plan – på baggrund af to møder fyldt med gode ideer.

SH4
Lokalplan for fjerde etape på Søndre Havn i høring

Køge Kommune har sendt en ny lokalplan, der skal gøre det muligt at gå i gang med fjerde byggeetape på Søndre Havn, i høring efter byrådsmøde tirsdag den 17. december.

Christian Schmidt Rasmussen Ved Kunstværk I Strandparken WEB
Et kunstværk så stort som en lejlighed

Sommerfugle og pollen, dansende hjorte og en firbenet kvinde med arbejdstaske. Lige midt i Schmidt, Hammer og Lassen Architects moderne boligkarré i hvid beton, lyser kunstneren Christian Schmidt-Rasmussens store vægmaleri op - som et spraglet landmærke mellem boligkarréer i Køges nye byområde.

Julekort Forside
Glædelig jul og godt nytår

Endnu en etape i rejsen med at omdanne projektområdet til nye hjem og livlige kvarterer er tilbagelagt. I år faldt der ingen sne, så lad os se tilbage på et par minder fra varmere måneder.

Biograf Køge
Lyset tændes på biografen

Mandag den 9. december er alle velkomne til julehygge på Kulturtorvet, når biografens nye facadebelysning bliver tændt.

Søndre Havn I Køge
Besøg Søndre Havns boligprojekter om søndagen

Om søndagen har alle interesserede en særlig mulighed for at komme helt tæt på de nye boliger på Søndre Havn i Køge. Seks aktuelle boligprojekter byder nemlig indenfor til åbent hus hver søndag midt på dagen.

Kystengen Foto Bonava
Nu flytter beboerne ind i Kystengen

40 af lejlighederne i Bonava’s byggeri Kystengen bliver nu overtaget af de nye beboere. Kystengen er den fjerde boligkarré, der står færdig på Søndre Havn, og der er stadig mulighed for at købe en lejlighed i det røde, arkitekttegnede byggeri.

Almindinger Møde
Plads til leg og aktiviteter - men også fred til at læse i en bog

Søndre Havns grønne områder, almindinger, er både klimasikring og bydelens nye parker. Men hvordan skal almindingerne indrettes, det er alle velkomne til at komme med idéer til. I en lille møderække arbejdes der med, hvordan bydelen er bedst - for både store og små, beboere og gæster.

Tapperiet (1)
Åbne møder om fremtidens brug af Søndre Havn

Køge Kyst inviterer alle interesserede til at bidrage med gode idéer til Søndre Havns grønne områder. Det sker i et forløb på tre møder i de kommende måneder – første gang torsdag den 24. oktober.

Pakhuset Copyright ADEPT
Braunstein bygger nyt samlingssted på kajen

Køge får et nyt mødested i 2020, når Braunstein udvider med en moderne bygning på kajen ved bryggeriet. Kommunen har givet grønt lys.

Lancering af ny bog om Køges udvikling
Køge Kyst i ny bog om Køges udvikling

Køge Kommune står bag en ny bog, der i små artikler, historier og billeder sammenfatter Køges historiske byudvikling gennem de sidste 30 år. En række af bogens forfattere belyser også Køge Kyst-projektet fra forskellige vinkler.

Visualisering Strædet Efter
Anlægsstart på ny belægning i Rådhusstræde

Fra oktober kommer der gang i gravearbejdet i området nord for Stationspladsen. Betonfliserne skal udskiftes med granit i hele Stationsområdet. De samlede arbejder udføres i tre etaper og butikkerne holder naturligvis åbent i hele anlægsperioden.

Enggården Engparken Luftvisu
Nu kan du leje en bolig i Enggården eller Engparken

PFA har nu åbnet for udlejning af boliger i to nye byggerier på Søndre Havn i Køge.

DSF4077
Fællesbyg Køge Kyst har stukket spaden i jorden

På Søndre Havn i Køge er en række familier som de første i Danmark netop gået i gang med at bygge en hel boligkarré i fællesskab.

Søndre Havnedag 2019
Solrig og festlig Søndre Havnedag

Tusinder mødte op i fantastisk sommervejr, da Søndre Havn lørdag for niende gang dannede rammen om Søndre Havnedag. Det var en dag med masser af liv og aktivitet, som sluttede med, at to heldige konkurrencevindere steg til vejrs i luftballon på sommerhimlen over Køge.

KØGE02 Lte WEB 16 9
Fællesbyg Køge bliver nu realiseret

En række familier med en fælles boligdrøm stikker spaden i jorden og bygger helt egen boligkarré i udviklingsområdet Søndre Havn i Køge.

DSF4655
Fornyet kulturrute markeres med vandringer

Efter de første 10 år med Køge Kyst har byudviklingsselskabet fornyet kulturruten Tråden. 18 betonsteler, som markerer Tråden fra bymidten til Søndre Havns yderste spids, kan fremover bruges som guide til, hvad man i dag kan opleve i et område under forvandling. Den 19. juni er stelerne udgangspunkt for den første af fire kulturvandringer.

054 MG 4007
Dronningens fornemmelse for strandeng

HM Dronningen har besøgt Køge Kyst og blev lidt på Søndre Havn for at tale om bæredygtig byudvikling. Besøgsstederne har ligget ligger som perler på en snor under Dronningens to dage i Køge i forbindelse med årets sommertogt - og Engkanten var et af dem.

Tråden Christian Schmidt Rasmussens Mur
Køge Kyst i ny publikation om byudvikling

Kunst og kultur har fra starten været med til at åbne Køges nye bydel for borgere og besøgende. En ny publikation fra Realdania By & Byg sætter fokus på kunst i byudvikling – med Køge Kyst som fremtrædende eksempel.

Visualisering Strædet Efter
Rådhusstræde i Køge får ny belægning med brosten

Når fliserne i Køges nye indkøbsstrøg Rådhusstræde skal skiftes ud, bliver det med en helt anden type belægning, som styrker sammenhængen mellem den nye og den gamle by. Arkitekt Kristine Jensens tegnestue har nyfortolket belægningerne i Strædet.

Kajkanten
Plan for den yderste bydel på Søndre Havn

Køge Kysts er klar med en plan for byggefelterne ved Søndre Strand. De fem byggefelter tegner det første billede af den næste bydel, den næste etape, på Søndre Havn.

Fællesbyg Køge
Selskabet for Billige Boliger hjælper Fællesbyg Køge Kyst et stort skridt nærmere realisering

Fællesbyg Køge Kyst har indgået aftale med Selskabet for Billige Boliger, som hjælper med at skaffe finansiering af det kommende boligbyggeri og varetage bygherrerollen efter en non profit-model i tæt samarbejde med beboerne, som fortsat selv står for projektudviklingen. Dermed har byggefællesskabet taget et stort skridt nærmere realisering af det bæredygtige og arkitektonisk meget varierede byggeri på Køges Søndre Havn. Planen om at opføre huset med en bærende konstruktion af træ er dog samtidig forladt.

Optagelser Med TV Lorry
Nye TV-udsendelser sætter spot på Køge Kyst

Nu kan man igen følge nye og gamle Køgeborgere, fællesbyggere og projektansvarlige i to nye programmer på TV2 Lorry om en ”Købstad med vokseværk”.

Fællesbyg Køge
Køge Kyst i ny publikation om byggefællesskaber

Ny publikation fra Realdania By & Byg sætter fokus på boligprojekter, der drives af beboerne selv. Det aktuelle projekt Fællesbyg Køge Kyst er med som et fremtrædende eksempel på, at modellen bruges aktivt i byudvikling.

Enggården
Bonava opfører to boligkarréer til PFA i Køge Kyst

Bonava har for nylig indgået aftale med PFA Ejendomme om at opføre 137 lejeboliger, deriblandt 12 seniorboliger, som skal være klar i 2020.

Byggeriet Af Skibet Ursulabach PD
Byggeriet af Skibet i Køge Kyst går nu i gang

PensionDanmark og Realdania bygger bæredygtige boliger til gruppen 50+ i Køge Kyst og har i dag holdt grundstensnedlæggelse.

AB.ST.EXT.WEB
Nu kan man købe en bolig i Strandterrasserne

54 ejerlejligheder, townhouses og penthouselejligheder med udsigt til Køge Bugt er sat til salg i byggeriet Strandterrasserne.

Anker Boye
Anker Boye bliver ny formand for Køge Kyst

Tidligere borgmester i Odense Anker Boye tiltræder pr. 1. juli som ny bestyrelsesformand for byudviklingsselskabet Køge Kyst, der er i fuld gang med at udvikle området mellem Køges bymidte og havet til en ny bydel.

DSF0279
Skibsvrag i kælderen til boligbyggeriet Skibet i Køge Kyst

Udgravningen til byggeriet Køge Kyst Skibet har åbenbaret et sjældent velbevaret skibsvrag af et handelsskib fra Middelalderen.

Gangbro Indvielse
Hvorfor er en gangbro 20 meter bred?

Køge Station har fået en bred gangbro over skinnerne. Broen fører til perroner og busholdepladser og er samtidig et markant byggeri og et nyt sted at mødes i byen. Den nye bro blev taget i brug med en indvielsesfest lørdag den 9. juni.

DJI 0012 Pano
Søndre Havns bydelsforening er godt i gang

Bydelsforeningen Søndre Havn skal på sigt overtage udvikling, drift og vedligehold af fællesområder og kulturliv i det nye boligkvarter på havnen. Forarbejdet hertil er siden efteråret kommet godt i gang, og foreningen har netop lanceret en hjemmeside.