Braunstein bygger nyt samlingssted på kajen

  • Pakhuset Copyright ADEPT
Køge får et nyt mødested i 2020, når Braunstein udvider med en moderne bygning på kajen ved bryggeriet. Kommunen har givet grønt lys.

På kajen ved den blå bro og indgangen til Søndre havn vil der i de kommende måneder skyde en ny arkitekttegnet bygning op. Nu har kommunen nemlig givet grønt lys for planerne om et nyt samlingssted, som bliver en del af mikrobryggeriet Braunstein. Tidligere lå det gamle pakhus kaldet ”kirken” på denne kajplads, men fremover bliver det et samlingssted for borgere, foreninger og virksomheder.

Nyt hus i 2020 

Braunstein går efter at åbne et community house i løbet af 2020, hvor alle vil være velkomne. I forvejen har bryggeriet omkring 15.000 gæster om året fra hele verden, og med det nye hus kan gæsterne få en endnu bedre oplevelse. Samtidig vil bygningen kunne huse mange andre sammenkomster og aktiviteter og blive et nyt mødested for byens borgere og gæster.

Bygningen er tegnet af arkitektfirmaet Adept, og den vil have to etager med to rum på hver etage.

Solid opbakning 

”Vores ambition er at være værter i et levende hus, hvor alle er velkomne. Vi kommer eksempelvis til at have fællesspisning,” siger Michael Braunstein fra teamet bag det køgensiske mikrobryggeri. “Kommunen har været både hurtig og professionel til at behandle projektet. Desuden har Køge Kyst bakket op med ekspertise og erfaring, og derfor føler vi, at vi allerede er godt i gang. Nu kan byggeriet tage fart, og vi glæder os helt vildt til at slå dørene op for køgensere og andre venlige mennesker.”

Beliggenheden er central lige i kystlinjen mellem den gamle bykerne og Køges nye bydel. Derfor kan bygningen udgøre en vigtig brik i udviklingen af havneområdet.

Politisk støtte 

”Det er ret ideelt at få et nyt flot samlingssted som bindeled mellem det gamle og det nye i Køges centrum,” siger borgmester Marie Stærke. ”Kommunalpolitikerne i Køge har været enige om at støtte op om denne udvidelse hos Braunstein. Vi lægger vægt på, at der er kvalitet i alle dele af projektet, og at huset skal spille en rolle som samlingssted for borgere, foreninger og erhvervsliv.”

Den nye bygning hos Braunstein ligger som den første på den sydlige kaj i Køge Havn. Braunstein brygger i forvejen øl og destillerer whisky i de eksisterende gamle, industrielle pakhuse, men det nye hus afspejler, at oplevelsesvirksomheden fylder stadig mere for mikrobryggeriet.

Fra industri til oplevelse