Porten anmeldt i Kunstavisen

  • DSC6217 LOW (1) Kunstværk af Christian Schmidt-Rasmussen Strandparken 2 Søndre Havn
Strandparkens kunstværker får rosende omtale og fremhæves for at passe til huset.

Kunstneren Christian Schmidt-Rasmussens to værker i porten på Strandparken 2 på Søndre Badevej har fundet vej til det landsdækkende magasin om dansk kunst, Kunstavisen. Christian Schmidt-Rasmussen har udstillet både herhjemme og i udlandet. Han har tidligere lavet projekter i Køge i et samarbejde mellem KØS, Danmarks museum for kunst i det offentlige rum, og Køge Kyst, og han er udvalgt af Statens Kunstfont til at udsmykke en af de ny metrostationer i København.

Magasinet, Kunstavisen, som skriver om kunst i hele Danmark har anmeldt porten, og der er roser til både værkerne og ideen om at blande kunst og moderne byggeri. Under overskriften ”Når kunst og omgivelser går hånd i hånd” lyder det; ”..i modsætning til visse kunstformer der partout vil skille sig ud uden at kunne blende ind i - og nærmest udøver vold på sine omgivelser og sin beskuer - så er det en lettelse, at se en fusion mellem omgivelser og kunstværk udført så respektfuldt som dette.”

De to kunstværker er et resultat af et samarbejde mellem Køge Kyst, bygherren og kunstneren. Formålet er blandt andet at give den nye bydel karakter og skabe oplevelser for både beboere og gæster på Søndre Havn. På den østlige væg er der lyse sommerfugle og blomster pollen, og på den nordlige er farverne er stærkere med figurer af hjorte og fotocollager af mennesker. ”Stilen er meget " up-to-date" og vil for mange være nem at relatere til. Den er placeret med omtanke for omgivelserne den skal tage bo i - hvilket på ingen måder gør den forstyrrende - men nærmere sagt; cool”, lyder dommen i Kunstavisen.

Beboerne i Strandparken 2 får også glæde af kunstnerens farvevalg på selve bygningen. Under altanerne på det hvide byggeri er der nu gyldne farver, som kan ses fra vejen. Farverne er valgt af Christian Schmidt-Rasmussen, så de harmonerer med farverne i værkerne og i porten mod Søndre Badevej.