Nu flytter beboerne ind i Kystengen

  • Kystengen Foto Bonava Bonava's byggeri Kystengen på Søndre Havn Bonava
40 af lejlighederne i Bonava’s byggeri Kystengen bliver nu overtaget af de nye beboere. Kystengen er den fjerde boligkarré, der står færdig på Søndre Havn, og der er stadig mulighed for at købe en lejlighed i det røde, arkitekttegnede byggeri.

Bonava har lagt sidste hånd på boligbyggeriet Kystengen, og nu kommer der liv i hovedparten af karréen. De husstande, som på forhånd har købt en bolig i projektsalg, kan nemlig nu flytte ind i deres nye boliger.

- Omkring 40 af ejerlejlighederne bliver nu overtaget, og vi er meget spændte på beboernes vegne. De kan glæde sig til at bo lyst og rummeligt med adgang til smukke, grønne gårdrum og tæt på både vandet og Køges hyggelige bymidte, siger projektudvikler Mai-Britt Hansen fra Bonava.

Inspireret af strandengsnaturen

Arkitekturen på Søndre Havn er mangfoldig, og Kystengen skiller sig tydeligt ud ved sin karakteristiske røde farve. Det er Tegnestuen Vandkunsten, som med inspiration fra nordisk designtradition har udformet en boligkarré i robuste materialer inspireret af den omkringliggende strandengsnatur.

Karréen varierer i højden fra tre til seks etager og rummer 54 ejerlejligheder og otte byhuse. Inde i boligerne udnyttes dagslyset optimalt ved, at alle lejlighederne får sollys ind fra to sider, og alle boligerne har egen altan eller terrasse.

Gratis flyttehjælp

Resten af de i alt 62 boliger i Kystengen er stadig til salg, og Bonava tilbyder lige nu en særlig ”flyttepakke” til nye købere i form af 30.000 kr. til nye møbler og gratis flyttehjælp. Derudover skal man ikke betale for familiens forbrug i de første tre måneder.

Fjerde boligkarré

Kystengen er den fjerde boligkarré, der står færdig på Søndre Havn. De andre færdige byggerier er nabobygningen Havblik foruden Strandengen og det første byggeri med lejeboliger i Strandparken.

De ca. 40 husstande, som nu flytter ind i Kystengen, kan imidlertid se frem til mange flere naboer allerede i 2020. I løbet af året forventes nemlig yderligere fem boligkarréer at blive klar til indflytning.

Læs mere om Kystengen på Bonavas hjemmeside.