Hvordan skal Søndre Havns grønne områder indrettes?

  • 421A0581 Hvordan skal Søndre Havns almindinger bruges? Spørgsmålet besvares i en proces på tre åbne møder.
Skal der være legeplads, træningsredskaber eller bænke og stauder? Søndre Havns grønne strøg mellem husene skal indrettes, og nu er der en plan – på baggrund af to møder fyldt med gode ideer.

Alle er velkomne til at se resultatet af møderækken om almindingernes indretning.

Det foregår på Tapperiet på Søndre Havn, torsdag den 30. januar kl.: 19.00–21.00.

Ved to åbne møder om almindingerne på Søndre Havn har beboere og andre interesserede drøftet ønsker og holdninger til bylivet i de grønne fællesområder i bydelen. Anlægget af almindingerne begynder i foråret og på baggrund af input fra møderne, er Køge Kysts landskabsarkitekter nu gået i gang med tegninger af planter og træer, formgivninger og faciliteter.

Almindingerne er karakteristiske for Søndre Havn, og er en del af den udviklingsplan, Køge Kyst arbejder efter og som beskriver, hvordan bydelene skal bygges og bruges. Almindingerne fungerer både som grønne strøg - eller grønne kiler mellem karréerne og som en bæredygtig klimasikring. Med almindingerne får Søndre Havn sit helt eget særpræg. De leder regnvandet væk på en billig og naturlig måde, de fremmer biodiversiteten, de giver plads til byliv og mødesteder i kvartererne – og så er de et stisystem for bløde trafikanter.

De to første møder om almindingernes indretning lå i efteråret, og ideer og input fra disse møder er nu omsat til konkrete indretninger. Kom, og se resultatet og vær med i snakken om almindingerne på aftenmødet på Tapperiet. Husk tilmelding på billetto.dk.

Se oplæg fra rådgiverne her:

Se andre nyheder om møderækken om almindingerne:

"Plads til leg og aktiviteter - men også fred til at læse i en bog" (28. oktober 2019)
"Åbne møder om fremtidens brug af Søndre Havn" (22. oktober 2019)