10 tusind tons sten lagt med håndkraft

  • Stationspladsen med ny belægning
Stationspladsen har fået ny belægning og skiller sig ud fra Rådhusstræde med en lysere granit. Sten for sten skrider første to etaper af ny belægning i Stationsområdet planlagt frem. Næste skridt er et længe ventet gensyn med springvandet ”Vandkunsten”.

Granitten i Stationsområdet er nøje udvalgt for at give et farvespil i flere nuancer, og Stationspladsen har fået sin egen lysegrå farve for at understrege karakteren af et samlet torv. De er lagt med respekt for brolæggerhåndværket med håndkraft, erfaring og snilde. Ti tusind ton i alt – bare på Stationspladsen.

Der er også lavet plads og vandføring til billedhuggeren Pontus Kjerrmans ”Vandkunsten”, som prydede pladsen foran den gamle station, før Ivar Huitfeldtsvej blev flyttet for at give plads til et nyt stationsområde med butikker, boliger, genoptræningscenter og en udvidelse af Rådhuset. Springvandet ligger stadig sikkert opbevaret i kasser, men skal opsættes, før pladsen står helt færdig med belægning, springvand og ny stationskiosk under trappen.

Ny kiosk tager form

Den ny stationskiosk får facader i glas på samme måde som butikkerne i Strædet, og der bliver plads til at stå eller sidde i den ende, som vender ud mod nord ud mod Irma. Indvendig vokser kiosken frem med depotrum og salgsområde. Det betyder også, at de midlertidige containere overfor den gamle kiosk kan fjernes, når den nye kiosk kan tages i brug, når sommeren er forbi.

Efter belægningsarbejdet på Stationspladsen går turen til den sydlige del af Rådhusstrædet mod Kulturtorvet i den anden ende. Dette arbejde koordineres med butikkerne, så de kan holde åben for shopping i hele anlægsperioden.

  • Brolægning på Stationspladsen 1 Nye granitsten på Stationspladsen i Køge
  • Brolægning på Stationspladsen 2 En brolægger i aktion på Stationspladsen.
  • Brolægning på Stationspladsen 5 Granitstenene lægges omhyggeligt.
  • Arbejde i kiosken under Stationsbroen Den nye kioskbygning er ved at blive indrettet under Stationsbroen.