Vandkunst er tilbage på Stationstorvet

  • IMG 3403 Lowres Vandkunsten blev behørigt indviet lørdag den 7. maj 2022. Foto: Køge Kommune
Pontus Kjerrmans vandkunst med de finurlige fabelvæsener risler atter ved Køge Station men i et nyt bybillede. Det blev i lørdags markeret ved en fejring og åbning af to udstillinger i byen.

Pontus Kjerrmans vandkunst, som før i tiden stod på pladsen ved Køges gamle stationsbygning, har nu fundet tilbage til det nyrenoverede Stationstorv. Det blev i lørdags, den 7. maj, fejret med fest og farver og åbning af udstillinger, på Vandværket og KØS.

Vandkunsten fra 1993 har i en længere periode været væk fra stedet på grund af udviklingen af Stationsområdet, og det er således et andet bymiljø – med nye butikker, boliger, erhverv, taghaver, nye pladser og Stationsbroen – som værket nu spiller sammen med. Mens værket har været væk fra bybilledet, har det også gennemgået en mindre restaurering.

Vandkunsten er udført i granit og bronze og forestiller fabelvæsner med menneskelige egenskaber, hvoraf nogle er inspireret af Køges placering ved vandet.

To udstillinger om Pontus Kjerrman i Køge

Bag lørdagens festligheder stod Køge Kommune i samarbejde med Køge Kunstforening, KØS samt Strædet i Køge. De to nyåbnede udstillinger kan opleves frem til den 26. juni:

Læs om popup-udstillingen ”Vandkunsten til Køge” på KØS’ hjemmeside.

Læs om udstilling på Vandværket om bl.a. Pontus Kjerrman på Køge Kunstforeningens hjemmeside.

Se også Køge Kommunes nyhed ”Fejring af genopstilling af Vandkunsten på stationstorvet” (29. april 2022).