Byggepris til Pakhuset Braunstein

  • Pakhuset Pakhuset Braunstein er blevet et nyt samlingssted på kajen i Køge. Foto: Rune Pedersen
Pakhuset Braunstein blev onsdag hædret med prisen Årets Byggeri 2021 i kategorien Erhverv. Dommerkomitéen har lagt vægt på smuk arkitektur, det midlertidige koncept, evnen til at tiltrække liv og modet til at gøre noget nyt.

For godt et år siden åbnede Pakhuset på kajen ved siden af Køges blå klapbro. Trods svære opstartsvilkår i en coronatid er Bryghuset Braunsteins karakteristiske hus allerede blevet et populært samlingssted, og onsdag formiddag, den 8. december, blev bygningen hædret med prisen Årets Byggeri 2021 i kategorien Erhverv:

”Udover at bygningen er blevet smuk rent arkitektonisk, er det dragende ved konstruktionen også det, at man kan sætte huset sammen midlertidigt, skille det fra hinanden igen og genbruge alle delene. Braunstein er på en måde en pop up-bygning, der ikke nødvendigvis kan holde i 100 år, men bygningen har kræfterne til at trække liv til byudviklingsområder, og holdet bag bygningen har haft modet til at gøre noget nyt”, lyder begrundelsen.

Prisen blev overrakt af arkitekt Scott Hollingsworth som formand for den uafhængige dommerkomité med bred repræsentation fra byggebranchens organisationer og institutioner, som står for uddelingen af prisen, der er stiftet af Magasinet Byggeri.

Hæderen tilfalder både Bryghuset Braunstein som bygherre, arkitektvirksomheden ADEPT, HPH Totalbyg og Køge Kyst P/S som byudviklingsselskab.

Insisterede på arkitektkonkurrence

Af talerne fremgik det, at når Køge Kyst P/S har andel i prisen, er det på grund af det tætte samarbejde med Braunstein om at gøre det kvalitetsprægede projekt til virkelighed, blandt andet ved at insistere på at gennemføre en arkitektkonkurrence.

Pakhuset danner ofte rammen om smagninger og andre arrangementer, og det er muligt at leje lokalerne til blandt andet selskaber og konferencer.