Lyset tændes på biografen

  • Biograf Køge Aftenlys på biografen i Køge
Mandag den 9. december er alle velkomne til julehygge på Kulturtorvet, når biografens nye facadebelysning bliver tændt.

Der er julestemning i luften, når Nordisk Films biograf i Køge får et nyt og stemningsfuldt udtryk i vintermørket. Mandag den 9. december indvier Agat Ejendomme og Køge Kyst nemlig en ny aftenbelysning, der sammen med slyngplanterne på facaden skal give stemning til bygningen og til Kulturtorvet året rundt.

- Vi tænder den nye belysning på mandag kl. 16.30, og alle er velkomne til at komme forbi Kulturtorvet og få et glas varm krydret æblemost, serveret af kunstner Jesper Aabille, siger Tove Skrumsager Frederiksen, projektdirektør i Køge Kyst.

Mandag tager hun imod borgerne på Kulturtorvet sammen med Køge Kysts bestyrelse og en repræsentant fra Agat Ejendomme. Jesper Aabille laver den krydrede most på det mobile udekøkken, som han selv har skabt til udstillingen Urban Play på Søndre Havn i 2012.

Kulturelt samlingssted

Den nye belysning på biografen skal sammen med planterne på facaden understrege biografens og Kulturtorvets rolle som nyt kulturelt samlingssted i Køge.

Da biografen stod færdig, besluttede Køge Kyst og Agat Ejendomme at udvikle et udsmykningsprojekt, der kunne forskønne den grå facade. Projektet er tegnet af Vandkunsten og ÅF Lighting.

Den nye belysning er designet, så facadebeplantningen bliver belyst nedefra, samtidig med at de store rustfarvede facadeelementer af cortenstål belyses indefra for at skabe en indre glød.

Følger årstidernes skiften

Det er muligt at tænde og slukke for lyset efter behov, og den nye belysning vil fremover følge de skiftende årstider.

Om sommeren får det grønne lov at dekorere bygningens facader, hvor lyset vil være et supplement, og i den mørke tid vil belysningen være en tydelig og dekorativ udsmykning af bygningen, som understøtter biografstemningen og byens lys på Kulturtorvet.