Hav og strand

Hav Og Strand

Søndre Strand er en dejlig bade- og sandstrand for hele familien, som kan nydes året rundt.

Køges Søndre Strand er kendt for sit fine, hvide sand og den lave vanddybde, der gør stranden velegnet til hele familien. Her kan du tage solbad og dyppe tæerne om sommeren - og nyde den fantastiske natur hele året rundt.

Du kan også trave de 900 meter ad den brede strand mod syd – fra Søndre Havn i nord til Vallø Stift i syd. Med Køge Bugt til den ene side og den sjældne naturtype, strandeng, til den anden side.

I 2014-15 udvidede Køge Kyst Søndre Strand. Ved at pumpe 70.000 kubikmeter sand op fra Faxe Bugt og tømme det ud på Søndre Strand er der nu skabt en langt bredere strand – med mere end 100 meter på det bredeste sted.

FUGLETUR

Strandengen

Langs med Søndre Strand finder du et bælte af unik natur - Køges strandeng, som rummer en helt særlig vegetation og et rigt fugleliv. Køge Kyst har gennem et naturgenopretningsprojekt udvidet strandengen, der samtidig indgår i Søndre Havns klimaløsning.

 

MG 4895

Søndre Strand er hjemsted for en række klubber, som dyrker vandet.

Køge Kano og Kajakklub tilbyder kap-, tur- og havkajak – for både begyndere og øvede. Du kan prøve klubbens mange forskellige kajakker, inden du beslutter dig for, hvilken type du selv vil investere i.

IF Frem Havkajak er både for begyndere og erfarne roere.

Køge Roklub er for alle, både begyndere og øvede. Om sommeren sejler du på vandet i robådene, om vinteren indenfor i romaskiner. Her er fælles klubaktiviteter fx ro-aftener, langture og rospinning.

Køge Vikingelaug Valkyrien er stedet, hvor du kan nyde vinterbadning med en efterfølgende tur i sauna. Her er også mulighed for saunagus og naturligvis at nyde solen, når den er fremme.