Anker Boye bliver ny formand for Køge Kyst

  • Anker Boye
Tidligere borgmester i Odense Anker Boye tiltræder pr. 1. juli som ny bestyrelsesformand for byudviklingsselskabet Køge Kyst, der er i fuld gang med at udvikle området mellem Køges bymidte og havet til en ny bydel.

- Jeg glæder mig meget til at arbejde med et af Danmarks store og visionære byudviklingsprojekter, hvor potentialet for tilflytning er stort, fordi Køge er en by i vækst, tæt på København og midt i et knudepunkt mellem jernbaner og motorveje. Samtidig er selve byen attraktiv med kysten, åen og den smukke middelalderbykerne, og den bliver endnu mere attraktiv med de nye bydele, der nu skyder op, siger Anker Boye og tilføjer:

- Og så bliver det spændende at være med i et partnerskab mellem Køge Kommune og Realdania By & Byg. Det er et projekt i gode hænder.

Fra politik til byudvikling

Anker Boye har på det seneste foretaget et skift fra at være politiker på fuld tid til at engagere sig i byudvikling gennem bestyrelsesposter. På det seneste er han således trådt ind i bestyrelserne for Gartnerbyen i Odense og for FB Gruppen, der står bag udviklingen af en ny bydel på det gamle grønttorv i Valby.

Som formand for Køge Kyst erstatter han ejendomsrådgiver Steen Winther-Petersen, der fratræder på grund af kræftsygdom. Steen Winther-Petersen er godt tilfreds med valget af sin efterfølger:

- Anker er et rigtig godt valg til at stå i spidsen for Køge Kyst - ikke mindst på grund af hans store politiske styrke, siger Steen Winther-Petersen, som også glæder sig over sin tid i Køge Kyst og sit samarbejde med projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen.

- Det har været fantastisk at arbejde med Køge Kyst, og jeg har sat stor pris på det gode samarbejde med Tove, som yder en glimrende indsats. Køge Kyst er et meget interessant projekt, der kan danne skole som eksempel på havneomdannelse - og på klimasikring af nye boligområder. Projektet fortjener at få succes, siger Steen Winther-Petersen.

Erfaring fra kommune i udvikling

De to parter bag Køge Kyst ser frem til samarbejdet med den nye formand.

- Jeg ser frem til samarbejdet med Anker Boye, der kommer til at bygge videre på det flotte arbejde der er i gang i Køge Kyst. Med Anker får Køge Kyst en bestyrelsesformand, der kender livet i en kommune. Han har selv gennem en årrække stået i spidsen for en kommune i udvikling – og de erfaringer får han brug for her i Køge. Jeg er sikker på, at han kan udnytte fordelene og give sig i kast med udfordringerne. Og jeg glæder mig over, at vi her i Køge er i gang med at binde by og vand sammen til glæde for borgerne og for hele byens liv. De visioner ser jeg frem til, at Anker Boye bygger videre på, siger borgmester i Køge Kommune Marie Stærke.

Også Realdania By & Bygs adm. direktør Peter Cederfeld glæder sig.

- Jeg glæder mig til samarbejdet med Anker Boye, som bliver en stærk formand for Køge Kyst. Anker har stor erfaring og indsigt i de politiske og ledelsesmæssige aspekter, ligesom han har meget relevant erfaring fra byomdannelse i Odense midtby. Det er rigtig godt for det videre arbejde med at opfylde partnerskabets visioner for Køge Kyst, siger Peter Cederfeld.

Som bestyrelsesformand for Køge Kyst kommer Anker Boye udover at lede bestyrelsesmøderne også til at arbejde løbende sammen med Køge Kysts projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen og hendes folk.

- Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Anker og takker samtidig Steen for rigtig godt samarbejde om dette spændende byudviklingsprojekt, siger Tove Skrumsager Frederiksen.

Bestyrelsen for Køge Kyst består foruden formanden af repræsentanter for Køge Kysts to ejere. Fra Køge Kommune er det borgmester Marie Stærke og byrådsmedlemmerne Flemming Christensen og Mette Jorsø – og fra Realdania By & Byg er det adm. direktør Peter Cederfeld, vicedirektør Peter Kjølby og chefkonsulent Claus Ravn.