Tidskapsel markerer byggestart på 500 boliger

  • Murer Henning Madsen og Torben Möger med tidskapsel Murerformand Henning Madsen fra Enemærke & Petersen anbringer sammen med PensionDanmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen en tidskapsel under kommende boliger på Søndre Havn.
Mandag den 2. maj fejrede PensionDanmark, at byggeriet af 500 boliger går i gang på Søndre Havn.

Solen skinnede på det store åbne hul i beton, som er ved at tage form som en parkeringskælder, da PensionDanmark mandag markerede byggestarten på et helt nyt bykvarter i Køge med 500 boliger.

Det blev fejret med traktement og taler med udviklingsdirektør Christian Olsson fra PensionDanmark som konferencier. Køge Kommunes borgmester Marie Stærke lagde ud ved at tale om fællesskab i byen – noget som er et hovedfokus for det kommende boligkvarter, som PensionDanmark og Køge Kyst har arbejdet tæt sammen om at udvikle.

Herefter fortalte PensionDanmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen blandt andet om Postillonen, Hvide Falk, Gyldenløve, Dannebroge og Neptunus – de fem meget forskellige boligbyggerier, der er på vej, og som er opkaldt efter gamle danske krigsskibe.

Køge Kysts projektdirektør Peter Kjølby sagde nogle ord om værdierne og kvaliteterne i det nye byggeri og de byrum, der er på vej. Adm. direktør Troels Aggerby fra entreprenøren Enemærke & Petersen talte om samarbejde og adm. direktør Bente Priess Andersen fra Mangor og Nagel om arkitekturen og samarbejderne.

Tidskapsel fra 2022

Og som det er tradition ved større byggerier var der også tænkt på de fremtidige generationer, når de engang om måske flere hundrede år skal pille ved byggeriet af den ene eller anden grund. Murerformand Henning Madsen fra Enemærke & Petersen murede nænsomt en til dagen klargjort tidskapsel ind i betonen i den kommende parkeringskælder.

Den arbejdsmand, som om mange år måtte støde på tidskapslen, vil finde nogle af nutidens mønter og pengesedler, en projektpræsentation, en brochure fra PensionDanmark og en avis fra mandag den 2. maj 2022.

  • Pakning af tidskapsel Tidskapslen pakkes af Christian Olsson og Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark og borgmester Marie Stærke.
  • Marie Stærke og Torben Möger skåler Borgmester Marie Stærke, PensionDanmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen og de øvrige forsamlede fejrer begivenheden.
  • Murer Henning Madsen med tidskapslen Murerformand Henning Madsen fra Enemærke & Pedersen med tidskapslen.
  • Hul i jorden SH4 Grundstensnedlæggelse Sol på byggepladsen, hvor tre af PensionDanmarks fem boligkarréer skal bygges.