Ny milepæl for Søndre Havns mest kystnære byggerier

  • Rejsegilde i Postillionen Der var grillmad og god stemning til rejsegilde for Postillionen og Hvide Falk den 30. april 2024.
PensionDanmarks byggeri af fem boligkarréer på Søndre Havn er i fuld gang, og Postillionen og Hvide Falk står som de første to karréer nu i fuld højde. Det blev markeret med et rejsegilde tirsdag den 30. april, hvor gæsterne kunne få et kig ind i en nyåbnet prøvebolig.

- For få år siden var det et forurenet industriområde men også et område tæt på strand, skov, det gamle Køge og et blomstrende byliv. Nu er det et nyt byområde ved stranden – en unik beliggenhed!

Sådan sagde direktør for PensionDanmark Ejendomme Marius Møller i sin tale, da bygherren tirsdag den 30. april holdt rejsegilde i smukt forårsvejr sammen med totalentreprenør Enemærke & Petersen, deres håndværkerhold og indbudte samarbejdspartnere.

Anledningen er, at de første to råhuse nu står færdige i det spirende bykvarter, som har fået navnet Søndre Kyst, og som omfatter fem karréer på Søndre Havns allermest kystnære beliggenhed. Mens Postillonen nu står med rustikke og afvekslende facader i røde mursten og de første altaner med havudsigt, er Hvide Falk stadig en grå bygningskrop. 

Prøvebolig med panoramaudsigt

Udsigten fra altanerne kan man ved selvsyn opleve ved at besøge PensionDanmarks nye prøvebolig, som LokalBolig Køge gerne viser frem i Postillionen. Her kan man lade blikket vandre fra Søndre Havns første færdige bykvarter i syd, langs promenaden Engkanten og den naturskønne strandeng til Søndre Strand og derfra så langt øjet rækker ud over Køge Bugt.

529 boliger opfører PensionDanmark på Søndre Havn, når karréen Skibet og Broen fra 2020 regnes med. Alt i alt er der ifølge Marius Møller tale om PensionDanmarks største samlede boligbyggeri, og for at gøre kvarteret ekstra attraktivt, satser bygherren stærkt på fællesfaciliteter og aktivitetsmuligheder.

- Stueetagen bliver indrettet med butikker og caféer, som bidrager til bylivet, og her kommer bykontor og paddlebaner. Fællesfaciliteterne indbyder til nærhed. Derfor er det ikke kun en investering i boliger men en langsigtet investering i gode nabo- og fællesskaber, slog Marius Møller tirsdag middag fast over for de mange fremmødte tilhørere i et telt i Postillionens gårdrum.

Her blev håndværkernes indsats behørigt fejret med hurraråb og taler, som foruden Marius Møller blev holdt af Køges borgmester Marie Stærke, Claus Smed Søndergaard, der er partner i arkitektvirksomheden AART, og Troels Aggersbo, adm. direktør i Enemærke & Petersen A/S. Projektudviklingsdirektør Christian Olsson fra PensionDanmark Ejendomme var dagens toastmaster.

Forskellige boligformer

Postillionen gøres helt færdig hen over sommeren og står klar til indflytning til september. Mens det seksetager høje rødstenshus rummer 85 ejerboliger fra to til seks værelser, skal naboen Hvide Falk rumme 92 lejeboliger inspireret af begrebet compact living, med både familiedeleboliger og et boligfællesskab 40+ med fælles stue og køkken.

PensionDanmark åbner for udlejningen i Hvide Falk om kort tid, mens man allerede nu kan købe en bolig i det tredje byggeri Gyldenløve med områdets mest kystnære og eksklusive lejligheder. Også dette byggeri er skudt godt op, mens de to sidste karréer Neptunus og Dannebroge er i den tidlige byggefase med anlæggelsen af en fælles p-kælder.

Bag udviklingen af området med de fem boligkarréer og tilstødende byrum ligger et tæt samarbejde mellem PensionDanmark og Køge Kyst i form af et fælles projekteringsgrundlag og et prospekt for området, som også kaldes SH4. Alle fem karréer i Søndre Kyst bygges til at blive certificeret efter den internationale standard DGNB i kategorien Guld. 

Er man interesseret i enten at eje eller leje en bolig i en af PensionDanmarks nye boligkarréer og måske få et kig ind i Postillionens prøvebolig, kan man kontakte LokalBolig Køge på tlf. 56 63 03 39 eller mail koege@lokalbolig.dk.

Der er Åbent Hus i Postillionens prøvebolig på søndag 5. maj kl. 15-16 og herefter hver søndag. Tilmelding er ikke nødvendig. Man kan orientere sig nærmere på hjemmesiden www.soendrekyst.dk.

  • Prøvebolig i Postillionen Nu kan man besøge en prøvebolig med havudsigt i Postillionen.
  • Postillionen Altaner Postillionens to første altaner var velbesøgte til rejsegildet.
  • Byggeriet af Hvide Falk Råhuset til Hvide Falk står nu også i fuld højde.
  • Byggeriet på SH4 Der bygges nu på hele SH4-området. I forgrunden anlægges p-kælder under Neptunus og Dannebroge. I baggrunden ses fra venstre Gyldenløve, Hvide Falk og Postillionen.