Parkering på Køge Kysts p-pladser

  • Parkering Køge Kyst Feb24 Oversigt over Køge Kysts p-pladser og vilkår fra februar 2024.
Her på siden kan du få overblik over takster og vilkår på Køge Kysts parkeringspladser.

Køge Kyst administrerer parkering på parkeringspladserne ved Bag Haverne, på Collstropgrunden ved Østre Banevej samt parkeringspladserne på Søndre Havn. Der er betalingsparkering, og City Parkeringsservice har opsat skilte i området, som det er vigtigt at holde øje med.

Download oversigtskort over Køge Kysts parkeringspladser (pdf)

Download oversigtskort over, hvor du i det hele taget kan parkere i det centrale Køge (pdf)

Timetakst og tidsrum

Der er betalingsparkering på Køge Kysts p-pladser kl. 8-18 på hverdage og 8-15 på lørdage, mens det er gratis at parkere på søn- og helligdage.

Det koster 10 kr. i timen at parkere.

En parkeringslicens koster 200 kr. pr. måned eller 2.000 kr. for et år. Den skal være købt hos Køge Kyst for at gælde på Køge Kysts p-pladser (læs mere nedenfor).

Sådan betaler du

Du kan betale for parkering på Køge Kysts p-pladser ved hjælp af parkerings-apps.

Du kan bruge EasyPark, ParkOne, ParkPark, ParkMan og OK-appen.

I ParkMan, EasyPark og OK-appen har Køge Kysts p-pladser områdekoden 6400. I ParkOne og ParkPark-appen vælger man den enkelte p-plads.

Det koster i de fleste tilfælde et mindre gebyr at bruge en parkeringsapp. Til gengæld har de den fordel, at man kan afbryde sin betalingsparkering, hvis man bliver færdig med at parkere før forventet – og derfor behøver man ikke betale for mere tid, end man faktisk parkerer.

Vær opmærksom på, at du vælger den rigtige parkeringsplads i din betalingsapp, når du parkerer, da du ellers risikerer en kontrolafgift.

Det er ikke muligt at betale med kort eller MobilePay på Køge Kysts p-pladser.

Parkeringslicens til Køge Kysts parkeringspladser

Det er også muligt at købe en parkeringslicens til Køge Kysts parkeringspladser på Collstropgrunden og på Søndre Havn.

Ønsker du at købe en måneds- eller årslicens, kan det gøres i EasyPark appen på din mobil ved at vælge områdekode 6410 i øverste højre hjørne af appen. Alternativt kan du ringe til EasyParks kundeservice på +45 70221208 (bemærk, at der ikke er noget transaktionstillæg for EasyPark, når du køber en måneds- eller årslicens til Køge Kyst).

Det er også muligt at købe en måneds- eller årslicens gennem City Parkeringsservice A/S. Gå til City Parkerings hjemmeside og følg vejledningen her.

Prisen for en parkeringslicens til Køge Kysts p-pladser er 200 kr. pr. måned eller 2.000 kr. for et år.

BEMÆRK: En parkeringslicens købt hos Køge Kommune kan ikke benyttes på Køge Kysts p-pladser og omvendt. For information om Køge Kommunes parkeringslicenser se www.koege.dk/parkering.

Handicapparkering

Der er handicap-parkeringspladser på Køge Kysts parkeringsarealer ved Bag Haverne, på Collstropgrunden og på Strandkvanen Syd på Søndre Havn.

Ligesom på gader og veje i Køge Kommune er det gratis for handicappede at parkere på Køge Kysts p-pladser med et gyldigt handicapskilt.

Handicapskiltet skal være placeret synligt i forruden, så serienr. og start- og udløbsdato er synligt udefra.

Er der ikke en handicapparkeringsplads, eller er den optaget, må du parkere på en almindelig parkeringsplads på samme vilkår, som gælder for en handicapparkeringsplads.

Har du fået en kontrolafgift?

Du får en kontrolafgift på 800 kr., hvis du på Køge Kysts arealer har overtrådt Køge Kysts parkeringsregler. Ved parkering i strid med reglerne i mere end et døgn, er bøden 800 kr. pr. påbegyndt døgn.

Det er City Parkeringsservice, der holder opsyn på p-pladserne og opkræver kontrolafgifter ved at placere en opkrævning under vinduesviskeren. Hvis du har fået en p-afgift, kan du betale den med FIK-koden på den slip, der sidder på opkrævningen.

Hvis du vil klage over din p-afgift, kan det ske her via City Parkeringsservice indsigelsesportal på www.cityparkering.dk.

Du kan også kontakte City Parkeringsservice på deres vagttelefon 36 41 00 19.

City Parkeringsservice afgør, om din klage er berettiget.

Du kan efterfølgende klage til Parkeringsklagenævnet over afgørelsen. Parkeringsklagenævnet behandler alene klager, som der allerede er klaget over til parkeringsselskabet.

Læs mere om procedure og vilkår på Parkeringsklagenævnets hjemmeside.

P Huset I Strædet

Andre muligheder for at parkere

Køge Kommune administrerer den øvrige parkering på gader og pladser i det centrale Køge og på Søndre Havn.

I Rådhusstræde har du også mulighed for at parkere i Strædets parkeringshus.

 

 

 

Hvor finder jeg