Opdagelsen

  • DSF8135 Lowres Opdagelsen med det populære udekøkken. Martin Håkan/Coverganda.dk
Byrummet Opdagelsen er et levende have- og køkkenværksted på Søndre Havn, hvor store og små samles.

Opdagelsen er et byrum, hvor du kan mødes med familie eller venner til hyggelig komsammen i det fri.

Udekøkkenet

Her er et overdækket udekøkken med fire arbejdsstationer med køkkenbord, vand og el samt en bålplads, som du er velkommen til at benytte.

Stenspiralen

Stenspiralen, der er udformet af store bjerg- og søsten på jordoverfladen, er perfekt for dig, som søger en legeplads til børnene eller et frokoststed til madpakken.

Brugerne fik ideen

Idéen til Opdagelsen opstod, da Køge Kyst i 2012 afholdt det allerførste madskolearrangement ved Søndre Strand. Omkring 100 mennesker og flere kokke deltog og brugte flittigt det mobile køkken skabt af kunstner Jesper Aabille.

Det fik flere af deltagerne til at efterspørge et sted med et fast udekøkken, hvor folk kunne spise og samles i det fri. Det blev startskuddet til Opdagelsen, der blev udviklet i samarbejde med Det Grønne Hus, Bang&Linnet Landskab, EVM Landskab, landskabsarkitekt Bettina Lamm, kok Jimmy Weber, Køge Bugt Projektcenter og Køge Kyst.

Siden har Opdagelsen – som et af Køge Kysts midlertidige byrum – været et populært samlingssted for byens borgere.

  • Fælleshaver i Opdagelsen Opdagelsen rummer 85 havnehaver, hvor brugerne dyrker blomster, grønt og urter. Foto: Martin Håkan/Coverganda.dk
  • Stenspiralen Beskåret Til Web Stenspiralen i Opdagelsen set fra luften. Foto: Martin Håkan/Coverganda.dk
  • Madskole I Opdagelsen 1 Opdagelsen har dannet rammen om mange madskole-arrangementer. Foto: Martin Håkan/Coverganda.dk