Collstropgrunden

  • Collstropgrunden Butikstorv
De nye byområder Stationsområdet og Søndre Havn er godt i gang med at skyde op. Det tredje byområde, som skal undergå en stor forandring, er Collstropgrunden, der også udvikles som led i Køge Kyst.

Collstropgrunden skal efter planen udvikles som et nyt grønt byområde centralt i Køge med butikker, fitnesscenter, caféer og liberale erhverv.

Det nye bykvarter skal anlægges i to plan, forbundet af en stor åben trappe. Her anlægges store dagligvarebutikker, busterminal og parkeringspladser på terræn og et bilfrit miljø på øverste plan med mange borgervendte tilbud og liberale erhverv. Samlet set skal der opføres ca. 15.000 kvadratmeter byggeri på grunden.

Bindes sammen med Stationsbroen

Stationsbroen over Køge Station bliver bindeleddet mellem Køges bymidte og den nye bydel. Man kommer nemlig til at kunne gå direkte ind i det nye, hævede område fra den tyve meter brede gangbro.

  • Tegning af Collstropgrunden Skitse af Collstropgrunden og sammenhængen med byen på den anden side af banen. Illustration: WERK
  • Dronefoto Collstropgrunden Collstropgrunden i dag – fotograferet en tidlig morgen, før bilerne indtager p-pladsen. Foto: Rune Pedersen